Kokkaa maistuvaa ja monipuolista kalkkunaa

Reseptit

Kasvattajat varmistavat lintujen hyvinvoinnin

Suomessa lähes kaikki kalkkunat kasvatetaan Länsi-Kalkkunan sopimustuotantona. Suurin osa tiloista sijaitsee Satakunnan, Varsinais-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueilla. Muutamia kalkkunatiloja sijaitsee myös Etelä-Savossa.

Tiloilla kalkkunat elävät niiden kasvun ja kehityksen edellyttämissä olosuhteissa vapaina kuivikkeen päällä. Kasvattaja huolehtii linnuista kokonaisvaltaisesti ja seuraa muun muassa lintujen käyttäytymistä, liikkumista sekä tarkkailee terveyttä ja huolehtii optimaalisista kasvuoloista.

Tutustu kasvattajiin
Kasvattajat varmistavat ^lintujen hyvinvoinnin

Vuoden kalkkunantuottaja

Vuoden kalkkunantuottaja

Vuoden 2020 kalkkunantuottajaksi on valittu Jaana ja Jyrki Tapio Loimaalta. Vuoden tuottajan valitsevat Suomen Siipikarjaliitto ry ja Länsi-Kalkkuna Oy.

Jyrki Tapion mukaan kalkkunankasvatus sopii heille hyvin, sillä siinä on riittävästi haastetta. ”Ei sitä muuta enää osaisi tehdäkään”, sanoo Jyrki. Tulokset osoittavat, että tilalla todellakin osataan kalkkunankasvatus. Jyrkin mielestä haastavinta on, että olosuhteet muuttuvat koko ajan – ennakkoon ei koskaan tiedä, millainen lintuparvi kulloinkin on ja millaiset ilmat ulkona ovat. Koko ajan täytyy olla tarkkana, että saa pidettyä kasvattamon olot sopivina niin, että vilkkaat ja aktiiviset linnut eivät ”innostu” liikaa ja niiden hyvinvointi on koko ajan turvattuna.

Tutustu vuoden tuottajaan

Aktiivinen ja kiinnostunut ympäristöstään

Play