Chili con kalkkuna:
400 g kalkkunan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tl chilijauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl kanelia
3 tomaattia
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk Kidney papuja tai vastaavia
1 rkl kanafondia
Öljyä paistamiseen
1,5 tl Suolaa
mustapippuria
4 dl vettä
Yrttismetana:
½ rkua tuoretta oreganoa
½ rkua tuoretta lehtipersiljaa
1 prk / 120 g smetanaa
suolaa ja mustapippuria
3 dl Ohranhelmiä
1 l vettä
1 tl suolaa
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja paista niitä öljyssä hetki.
Lisää kalkkunan jauheliha pannulle ja ruskista.
Lisää chilijauhe, juustokumina ja kanelia.
Pilko tomaatit ja lisää joukkoon.
Lisää tomaattipyree ja kanafondi.
Lisää vesi, laita kansi päälle ja anna kypsyä miedolla lämmöllä n. 20 min.
Valuta pavut ja lisää joukkoon. Anna kypsyä vielä 15 min ilman kantta.
Siirrä pannu sivuun ja anna vetäytyä kannen alla vielä n. 15 min.
Huuhtele ohranhelmet hyvin ja lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen.
Keitä 15 minuuttia ja valuta.
Yhdistä smetana, oregano ja smetana kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella, kunnes seos paksuuntuu.
Mausta smetana suolalla ja mustapippurilla.
Koristele annos tuoreella oreganolla.