Faktaa kalkkunasta

Faktaa kalkkunasta

Kalkkuna on kotoisin Meksikosta, jossa sen luonnonvarainen esi-isä on kesytetty ensimmäisen kerran noin 800 vuotta ennen ajanlaskumme alkua.

Villikalkkuna on metsäkanalintu. Se kuuluu samaan fasaanien sukuun kuin metso, peltopyy ja viiriäinen. Kalkkunoita on erivärisiä yksivärisistä kirjaviin. Suomessa lihantuotantoon kasvatettavat kalkkunat ovat valkoisia.

Tutustu kalkkunaan

Kalkkunanlihan tuotanto Suomessa

Kalkkunat kasvavat suomalaisilla nuorikkotiloilla, josta ne siirtyvät munimaan munittamoihin. Munittamoista munat kuljetetaan kalkkunahautomolle, jossa 4 viikon haudonnan jälkeen munasta kuoriutuu untuvikko. Untuvikot kuljetaan hautomolta kuoriutumispäivänään kasvatustiloille. Tiloilla kalkkunakanoja kasvatetaan noin 14 viikkoa ja kalkkunakukkoja noin 18 viikkoa.

Lue lisää

Kotimaista kalkkunanlihaa omistajille

Länsi-Kalkkunan omistavat lihatalot Atria Suomi Oy ja HKScan Finland Oy yhdessä. Tuotamme kotimaista kalkkunanlihaa omistajillemme. Tuottamaamme kalkkunanlihaa markkinoidaan kuluttajille yrityksen omistajien tuotemerkeillä eli Atria, HK ja Kariniemen.

Länsi-Kalkkuna vastaa koko kalkkunaketjusta Suomessa.

Lue lisää meistä

Kalkkunan matka tilalta ruokapöytään

Kalkkunan kasvatus on sopimustuotantoa, eli lihan reitti alusta loppuun on jäljitettävissä. Sopimuskasvattaja tekee tiivistä yhteistyötä lihatalon kanssa koko lintujen kasvatusajan. Suomessa on maailman terveimmät kalkkunat. Kalkkunoiden hyvinvointi ovat tärkeää koko kalkkunaketjulle.

Tuotantoketju