Tankkaa proteiineja

Keventäjä ilahtuu kalkkuna-aterian äärellä. 100 grammassa kalkkunan rintafileitä on vain reilut 120 kaloria ja 100 grammassa kokonaista kalkkunaa on himpun verran alle 200 kaloria. Kalkkunanlihalla voi siis herkutella huoletta. Suosimalla vähä- ja hyvärasvaisen kalkkunanlihaa oman ruokavalion rasvan laatu paranee ja ruoan energiatiheys alenee.

Kalkkunan liha on myös mitä mainioin proteiinin lähde. 100 gramman annos kalkkunan rintalihaa sisältää 25,6 grammaa proteiinia, kun broilerissa vastaava määrä on 22,4 grammaa. Proteiinipitoisena kalkkuna sisältää ihmisen ruoasta tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja.

Ravintosisältö (100 g) kalkkunan rintafilee
Kalkkuna Broileri
Energia 510 kJ 617 kJ
Rasva 2,0 g 6,8 g
josta tyydyttynyttä 0,6 g 2,0 g
Hiilihydraatit 0 g 0 g
Ravintokuitu 0 g 0 g
Proteiini 25,6 g 22,4 g
Suola 86,6 mg 203,8 mg
Jodi 220 µg 5 µg
Kalium 150 mg 270 mg
Fosfori 150 mg 190 mg
Seleeni 24 µg 12 µg
Sinkki 2,6 mg 1,1 mg
B6-vitamiini (pyridoksiini vitameerit) 0,51 mg 0,56 mg
B2-vitamiini (riboflaviini) 0,18 mg 0,13 mg
B1-vitamiini (tiamiini) 0,14 mg 0,07 mg
B12-vitamiini (kobalamiini) 1,0 µg 1,0 µg

Hyvien rasvojen ja proteiinin lisäksi kalkkuna sisältää runsaasti B-ryhmän vitamiineja (B12, B6) ja se on hyvä kivennäis- ja hivenaineiden, kuten sinkin, seleenin ja fosforin lähde.

Kalkkunanliha on vähärasvaista.

Lähde: Fineli.fi

Energiaa

510 kJ
(122 kcal)

6,1 %

Sokeria

0 g

0 %

Rasvaa

2 g

3 %

Tyydyt. rasvaa

0,6 g

3 %

Suolaa

86,6 mg

1 %