Tankkaa proteiineja

Keventäjä ilahtuu kalkkuna-aterian äärellä. 100 grammassa kalkkunan rintafileitä on vain reilut 120 kaloria ja 100 grammassa kokonaista kalkkunaa on himpun verran alle 200 kaloria. Kalkkunanlihalla voi siis herkutella huoletta. Suosimalla vähä- ja hyvärasvaisen kalkkunanlihaa oman ruokavalion rasvan laatu paranee ja ruoan energiatiheys alenee.

Kalkkunan liha on myös mitä mainioin proteiinin lähde. Tiesitkö, että kalkkunan liha voittaa broilerin proteiinipitoisuudessa? 100 gramman annos kalkkunan rintalihaa sisältää 25,6 grammaa proteiinia, kun broilerissa vastaava määrä on 22,4 grammaa. Proteiinipitoisena kalkkuna sisältää runsaasti ihmisen ruoasta tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja.

Ravintosisältö (100 g)
KalkkunaBroileri
Energia 510 kJ617 kJ
Rasva 2,0 g6,8 g
josta tyydyttynyttä0,6 g2,0 g
Hiilihydraatit 0 g0 g
Ravintokuitu 0 g0 g
Proteiini 25,6 g22,4 g
Suola 86,6 mg203,8 mg

Hyvien rasvojen ja proteiinin lisäksi kalkkuna sisältää runsaasti B-ryhmän vitamiineja ja se on hyvä kivennäis- ja hivenaineiden, kuten sinkin, seleenin, fosforin, kaliumin ja magnesiumin lähde.

Kalkkunanliha on hyvin vähärasvaista ja siksi kevyttä.

Energiaa

510 kJ
(122 kcal)

6,1 %

Sokeria

0 g

0 %

Rasvaa

2 g

3 %

Tyydyt. rasvaa

0,6 g

3 %

Suolaa

86,6 mg

1 %