Kalkkunanliha kypsyy nopeasti

Kalkkunanliha kypsyy nopeasti

Kalkkunaa voi kypsentää monella tavalla. Herkullista syntyy niin paistinpannulla, wokaten, uunissa kypsentäen, savustimessa tai grillin lämmössä. Kalkkunan kypsentäminen on helppoa ja nopeaa. Kalkkuna tulee kypsentää aina täysin kypsäksi ja mehevimmillään se on, kun sisälämpötila on n. 72-74 astetta. Kokonaista kalkkunaa tai kookasta fileetä kypsennettäessä lihamittari on mainio apuväline.

Kypsennettäessä on tärkeintä on huolehtia siitä, että lihaa ei ylikypsennetä. Tällöin liha menettää mehevyytensä.

Muista!

Älä koskaan päästä raakaa ja kypsää lihaa toistensa kanssa kosketuksiin.

Kokkaa kalkkunasta

Kokkaa kalkkunasta

Kokonainen kalkkuna kypsyy maukkaaksi uunissa ja sopii valmistettavaksi myös muulloinkin kuin joulunaikaan. Komean kalkkunan voi nostaa juhlapöydän koristeeksi pääsiäisenä tai sadonkorjuun aikaan juuresruokien kumppaniksi.

Kalkkunanfilee on luuton, nahaton tai nahallinen filee, jonka voi valmistaa ruoaksi sellaisenaan tai pihveksi paloiteltuna. Fileestä syntyy näyttävä ateria. Kastikkeita ja lisukkeita tuunamalla fileeateria sopii jokaiseen vuodenaikaan. Kesällä kalkkunanfileen voi savustaa tai grillata makoisaksi.

Kalkkunanfileerulla on kalkkunan rintafileestä valmistettu, verkotettu ja uunivalmis rulla. Fileerulla on kätevä vaihtoehto kokonaiselle kalkkunalle ja siitä valmistuu näyttäviä aterioita vähällä vaivalla. Kypsä fileerulla voidaan nauttia lämpimänä kastikkeiden ja lisukkeiden kera tai sen voi pilkkoa kylmänä salaatteihin tai käyttää leikkeleenä.

Kalkkunanfileeleikkeet ovat valmiiksi leikattuna pihvejä kalkkunanfileestä. Fileeleikkeistä syntyvät nopeat ateriat arkeen pannulla paistaen. Fileeleikkeet ovat nopeimmin kypsyvää kalkkunanlihaa, joten pikainen paistaminen pannulla, noin 5 minuutin ajan, riittää. Fileeleikkeet sopivat mainiosti myös kesällä grillin parilalle tirisemään ja ne voi myös saksia suikaleiksi kastikkeisiin tai keittoihin.

Kalkkunan jauheliha valmistetaan luuttomasta koipireisilihasta. Kalkkunan jauheliha on vähärasvainen, helppokäyttöinen ja monipuolinen arkiaterioiden raaka-aine. Kalkkunan jauhelihaa voi käyttää naudanjauhelihan tavoin. Siitä syntyy maittavat kastikkeet, lihapullat ja -pihvit, lasagnet ja pizzat, tacoista, tortilloista, ja pastoista puhumattakaan.

Katso reseptejä