Suokon tila Lapualla

Vuoden kalkkunatuottaja 2023

Etelä-Pohjanmaalla Lapualla on kasvatettu kalkkunoita Suokon tilalla jo vuodesta 1998 lähtien. Kalkkunanuorikoilla liikkeelle lähtenyt kalkkunankasvatus vaihtui Suokon tilalla teuraskalkkunoihin 2000-luvun alussa.

Tutustu tilaan

Alangon tila Kurikassa

Vuoden kalkkunatuottaja 2022

Alangon tilalla Kurikassa Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla Mari ja Sami kasvattavat kalkkunoita Marin kotitilalla. Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2018. Mari muistaa tarkasti, että heidän ensimmäiset omat untuvikkonsa saapuivat tilalle 4.12.2018. Mari ja Sami ovat tilan neljäs sukupolvi, kolmas sukupolvi, kun tilanpitoa jatkaa tytär ja vävy. Kalkkunoita tilalla on kasvatettu 70-luvun alusta saakka.

Tutustu tilaan

Harjulan tila Juvalla

Vuoden kalkkunatuottaja 2021

Harjulan tila sijaitsee Etelä-Savossa Juvalla kauniin harjumaiseman keskellä. Tilaa isännöivä Jouni Pesonen panostaa lintujen kasvatuksessa kalkkunoiden havainnointiin ja olosuhteiden hallintaan. Kalkkunoita tilalla on kasvatettu ensimmäisen kerran jo vuonna 2002.

Tutustu tilaan

Hyytin tila Kokemäellä

Vuoden kalkkunatuottaja 2021

Kalkkunoita kasvatetaan Hyytin tilalla Kokemäellä koko perheen voimin. Tilalla on pitkä historia siipikarjankasvatuksessa, sillä broilerien kasvatus aloitettiin jo 60-luvulla ensimmäisten joukossa Suomessa. Nykyään tila on keskittynyt kalkkunoiden kasvatukseen.

Tutustu tilaan

Lövbackan tila Uusikaarlepyyssä

Lövbackan tila sijaitsee Uudenkaarlepyyn kupeessa, Jepuan kylässä. Tilaa isännöi neljännessä sulkupolvessa Daniel Finskas. Pääelinkeinoina ovat kalkkunan kasvatus, viljan ja perunan viljely sekä metsänhoito.

Tutustu tilaan

Salmisen tila Eurassa

Salmisen tila sijaitsee keskisessä Satakunnassa, Euran Paneliassa. Tilaa hoitavat yhdessä lähes 20 vuoden kokemuksella Marja ja Juha Salminen. He pitävät hienona, että ihmisten kiinnostus ja tietoisuus kalkkunanlihaa kohtaan on lisääntynyt.

Tutustu tilaan

Louhirannan tila Kauhavalla

Vuoden kalkkunatuottaja 2019

Alahärmän Kuoppalassa Louhirannan tilalla on kasvatettu kalkkunoita vuodesta 2003 lähtien. Louhirannat ovat kalkkunaketjun alkupään tuottajia, nuorikkokasvattajia.

Tutustu tilaan

Pihlajamäen tila Loimaalla

Vuoden kalkkunatuottaja 2020

Pihlajamäen tilan pelloilla kasvaa vehnää, kauraa ja ohraa. Uusimpana lisänä kasvilajivalikoimaan on tullut kuituhamppu, joka toimii viljelykierrossa hyvänä esikasvina viljoille. Tilan kalkkunat syövät omilla pelloilla viljeltyä vehnää ja kauraa.

Tutustu tilaan

Leppämäen tila Vampulassa

Etelä-Satakunnassa, Huittisten Vampulassa suurten peltoaukeiden reunalla sijaitsee Leppämäen tila, jossa siipikarjaa kasvatetaan jo kolmannessa polvessa.

Tutustu tilaan

Ritolan tila Jalasjärvellä

Ritolan maatila sijaitsee Etelä-Pohjanmaan peltolakeuksien keskellä, Jalasjärvellä. Tilan pääelinkeino on kalkkunan munien tuotanto. Pelloilla viljellään ohraa ja kauraa naapuritilan possuille. Talvisin tehdään metsätöitä omassa metsässä.

Tutustu tilaan