Suomessa kasvaa hyvinvoivia kalkkunoita

Suomessa kasvaa hyvinvoivia kalkkunoita

Kalkkunat elävät vapaana lattialla ja syövät rakeistetun rehun lisäksi oman tilan kokojyväviljaa. Aktiivisille kalkkunoille on tarjolla monenlaisia virikkeitä.

Kanat ja kukot kasvatetaan erillään, jotta niiden erilaiset tarpeet pystytään huomioimaan, kuten esim. rehu- ja vesikuppien korkeudet. Ilmanvaihdon ja valaistuksen ohjaus varmistaa sen että olosuhteet pysyvät tasaisina, ja juuri sopivina eri-ikäisille kalkkunoille.

Suomessa on maailman terveimmät kalkkunat. Kalkkunoiden hyvinvointi on tärkeää koko kalkkunaketjulle.

Lisää kalkkunan kasvatuksesta

Tutustu kasvattajiin

Suurin osa, 99 %, suomalaisista kalkkunoista kasvatetaan Länsi-Kalkkunan sopimustuotantona. Sopimuskasvattaja tekee tiivistä yhteistyötä lihatalon kanssa koko lintujen kasvatusajan. Kasvattajat ovat sitoutuneita työhönsä ja noudattamaan Länsi-Kalkkunan ohjeita lintujen kasvatuksessa ja hoidossa. Ammattitaitoa pidetään yllä koulutuksilla.

Kasvattaja huolehtii linnuista kokonaisvaltaisesti, ja harjaantunut ammattilaisen silmä erottaa poikkeavuudet suurestakin joukosta. Hoitaja seuraa muun muassa lintujen käyttäytymistä ja liikkumista, tarkkailee terveyttä sekä huolehtii kasvuoloista, kuten lämpötilasta, kosteudesta, juomasta ja ruokinnasta vuorokauden ympäri seitsemänä päivänä viikossa. Lisäksi sähköiset järjestelmät hälyttävät heti, mikäli jokin luku ilmoittaa vähäistäkin poikkeamaa. Suomessa koko tuotantoketju on sitoutunut noudattamaan kansallisen laatujärjestelmän ohjeita ja käytäntöjä.

Tutustu kasvattajiin