Kotimaista kalkkunanlihaa

Kotimaista kalkkunanlihaa

Länsi-Kalkkuna OY:n kalkkunahautomo sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Jalasjärvellä. Myös Etelä-Savossa Savonlinnassa haudotaan pieni määrä kalkkunoita. Länsi-Kalkkunan kalkkunateurastamo ja lihanleikkaamo sijaitsevat Satakunnassa Säkylässä. Myös Köyliössä Satakunnssa teurastetaan pieni määrä kalkkunoita.

Suurin osa, 99 %, suomalaisista kalkkunoista kasvatetaan Länsi-Kalkkunan sopimustuotantona. Tällöin kasvattaja tekee yhteistyötä hautomon ja teurastamon kanssa koko kasvatusajan ja kaikissa lintuihin liittyvissä asioissa.

Länsi-Kalkkunan tuottamaa kalkkunanlihaa markkinoidaan kuluttajille yrityksen omistajien tuotemerkeillä eli Atria, HK ja Kariniemen. Kotimaisen kalkkunanlihan tunnistat pakkauksen Hyvää Suomesta -merkistä, sekä edellä mainituista tuotemerkeistä!

Lue lisää Atria Suomen ja HKScan Finlandin toiminnasta.

Länsi-Kalkkunan toimintaperiaatteet

Länsi-Kalkkunan toimintaperiaatteet

Länsi-Kalkkunan toiminta perustuu seuraaviin arvoihin

  • kotimainen liharaaka-aine
  • verkostomainen perheyrittäjäkumppanuus
  • eettinen tuotanto
  • tuoteturvallisuus toiminnan keskiössä
  • kannattavuuden jatkuva kehittäminen
  • henkilöstön arvostama työpaikka

Kalkkunanliha on tämän päivän ja huomisen ruokaa. Se vastaa täydellisesti nykykuluttajan vaatimuksiin. Kalkkuna on keveää syömistä, joka on helppo valmistaa nautinnolliseksi ateriaksi. Sen ravintotiheys, proteiinipitoisuus ja rasvakoostumus ovat omaa ylivoimaista luokkaansa.

Kalkkunoiden kasvatus kotimaan valvotuissa olosuhteissa perheyrittäjyyteen pohjautuvilla Länsi-Kalkkunan sopimustuotantotiloilla tekee kalkkunasta terveellistä, turvallista ja vähän parempaa lähiruokaa. Jos kalkkunanlihaa ei olisi olemassa, se pitäisi kehittää!