Länsi-Kalkkuna ägs av kötthusen Atria Suomi Oy och HKScan Finland. Länsi-Kalkkunas uppgift är att producera inhemskt kalkonkött åt sina ägare.
Länsi-Kalkkuna ansvarar för hela kalkonkedjan i Finland: föräldragenerationens unghöns och värphöns, kläckeriet, uppfödningsutrymmena, slakteriet och styckningsanläggningen.
Från styckningsanläggningen skickas köttet till Atria och HKScan, som vidareförädlar och marknadsför köttet, både som färska köttprodukter och som charkuteriprodukter.
Största delen Länsi-Kalkkunas kontraktsuppfödningsgårdar finns i Satakunta, Egentliga Finland, södra Österbotten och Österbotten. Också i södra Savolax finns några kalkongårdar.
Länsi-Kalkkuna OY:s kalkonkläckeri finns i Jalasjärvi i södra Österbotten. Också i Nyslott i södra Savolax kläcks en mindre mängd kalkoner. Länsi-Kalkkunas kalkonslakteri och styckningsanläggning finns i Satakunta i Säkylä och Kjulo.
Största delen, 99 %, av de finländska kalkonerna, föds upp genom kontraktsproduktion med Länsi-Kalkkuna. Det innebär att uppfödaren samarbetar med kläckeriet och slakteriet under hela uppfödningen och i alla frågor som gäller fåglarna.
Det kalkonkött som Länsi-Kalkkuna producerar marknadsförs åt konsumenterna under företagets ägares varumärken, dvs. Atria. HK och Kariniemi. Du känner igen det finländska kalkonköttet med hjälp av förpackningsmärkningen Gott från Finland, och med hjälp av de ovan nämnda varumärkena.
Läs mera om Atria Finlands och HKScan Finlands verksamhet.
Länsi-Kalkkunas verksamhet baserar sig på följande värden
Kalkonkött är mat för idag och i morgon. Det motsvarar perfekt den moderna konsumentens krav. Kalkon är lätt mat som enkelt kan tillredas till läckra måltider. Dess näringstäthet, proteinhalt och fettsammansättning är i en överlägsen klass för sig.
Uppfödningen av kalkoner i hemlandet i kontrollerade förhållanden på Länsi-Kalkkunas familjejordbruksbaserade kontraktsgårdar gör att kalkon är hälsosam, trygg och litet bättre närproducerad mat. Om kalkonkött inte fanns borde det uppfinnas!