Inhemskt kalkonkött

Inhemskt kalkonkött

Länsi-Kalkkuna OY:s kalkonkläckeri finns i Jalasjärvi i södra Österbotten. Också i Nyslott i södra Savolax kläcks en mindre mängd kalkoner. Länsi-Kalkkunas kalkonslakteri och styckningsanläggning finns i Satakunta i Säkylä och Kjulo.

Största delen, 99 %, av de finländska kalkonerna, föds upp genom kontraktsproduktion med Länsi-Kalkkuna. Det innebär att uppfödaren samarbetar med kläckeriet och slakteriet under hela uppfödningen och i alla frågor som gäller fåglarna.

Det kalkonkött som Länsi-Kalkkuna producerar marknadsförs åt konsumenterna under företagets ägares varumärken, dvs. Atria. HK och Kariniemi. Du känner igen det finländska kalkonköttet med hjälp av förpackningsmärkningen Gott från Finland, och med hjälp av de ovan nämnda varumärkena.

Läs mera om Atria Finlands och HKScan Finlands verksamhet.

Länsi-Kalkkunas verksamhetsprinciper

Länsi-Kalkkunas verksamhetsprinciper

Länsi-Kalkkunas verksamhet baserar sig på följande värden

  • inhemsk köttråvara
  • nätverk av familjeföretag som partner
  • etisk produktion
  • produktsäkerhet i fokus för verksamheten
  • ständig utveckling av lönsamheten
  • arbetsplats som personalen uppskattar

Kalkonkött är mat för idag och i morgon. Det motsvarar perfekt den moderna konsumentens krav. Kalkon är lätt mat som enkelt kan tillredas till läckra måltider. Dess näringstäthet, proteinhalt och fettsammansättning är i en överlägsen klass för sig.

Uppfödningen av kalkoner i hemlandet i kontrollerade förhållanden på Länsi-Kalkkunas familjejordbruksbaserade kontraktsgårdar gör att kalkon är hälsosam, trygg och litet bättre närproducerad mat. Om kalkonkött inte fanns borde det uppfinnas!