Kalkkuna uunissa Lähi-idän maustein

Ainekset

4 hengelle

1 kalkkunan rinta

 

Marinadi:
½ dl sumakkia 
2 rkl seesaminsiemeniä
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl oreganoa
1 ½ tl suolaa
1 tl jauhettua maustepippuria
¼ tl mustapippuria myllystä
¾ dl sitruunanmehua
½ dl vaahterasiirappia 
½ dl omenaviinietikkaa
¼ dl balsamiviinietikkaa

 

Lisäksi
½ ruukkua lehtipersijaa
1 – 2 granaattiomenaa
muutama terttu tummia viinirypäleitä
limettiä lohkoina
1 – 2 sydänsalaattia

Valmistus

Pyyhi kalkkunan rinta kuivaksi.

Laita isoon kulhoon marinadin ainekset ja sekoita hyvin. Nosta liha kulhoon ja kääntele marinadissa. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunti.

Laita kalkkuna uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes sisälämpötila on 74 astetta. Valele kalkkunaa vuokaan kertyneellä nesteellä muutaman kerran kypsentämisen aikana. Anna kalkkunan vetäytyä folion alla 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Viipaloi kalkkuna tarjoiluvadille. Hienonna päälle lehtipersilja. Koristele granaattiomenan siemenillä, rypäleillä ja limetin lohkoilla. Tarjoa lisäksi sydänsalaattia.