1 (n. 1 kg) kokonainen kalkkunan rintafilee
3/4 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
Kastike
1 dl sitruunanmehua
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 ½ rkl ruokosokeria
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
Tomaatti-mangosalsa
4-5 tomaattia
1 kypsä mango
1 pieni vihreä paprika
1 makea sipuli
2 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria
1/8 tl chilihiutaleita
2 rkl lehtipersiljaa
Lisäksi:
2 ruukkua lehtisalaattia
250 g vihreitä ja tummia rypäleitä
Valmista ensin salsa. Poista tomaateista kannat ja siemet. Kuutioi tomaatin liha. Kuutioi myös mango ja vihreä paprika samankokoisiksi paloiksi. Hienonna sipuli. Sekoita kasvikset kulhossa keskenään ja lisää sitruunamehu, öljy, mausteet ja hienonnettu lehtipersilja. Anna maustua huoneenlämmössä noin ½ tuntia.
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Hiero kalkkunan pintaan mausteet ja ruskista se pannulla kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Siirrä liha voideltuun uunivuokaan.
Keitä kastikkeen aineksia kattilassa, kunnes seos on paksuuntunut ja siirappimaista. Voitele kalkkunan rinta kastikkeella ja paista uunissa 175 asteessa, kunnes sisälämpötila on 74 astetta (n. 1- ½ h). Voitele kalkkunafilettä paistamisen aikana kastikkeella 3-4 kertaa. Anna lihan vetäytyä ennen viipalointia.
Tarjoa viipaloitu filee salaatin, viinirypäleiden ja tomaatti-mangosalsan kanssa.