On monta syytä suosia herkullista kalkkunanlihaa. Sen lisäksi, että murea ja mehukas kalkkunanliha on maukasta, se on väharasvaista ja ravitsemuksellisesti hyvänlaatuista lihaa.
Kalkkunanlihaa on saatavilla läpi vuoden tuoreena hyvinvarustettujen markettien lihatiskeiltä sekä kylmähyllyiltä monessa muodossa. Kalkkuna on erittäin monikäyttöistä ja sen valmistaminen makoisaksi arkiateriaksi tai viikonloppuherkuksi on vaivatonta, sillä kalkkuna kypsyy nopeasti.
Kalkkuna on monikäyttöistä ja vaivatonta valmistaa.
Kalkkunanliha on vähärasvaista. Sen vähäinenkin rasva on laadultaan hyvää, koostuen pääasiassa (esim. rintafileessä noin 75 %) tyydyttymättömistä rasvahapoista. Tyydyttyneen eli kovan rasvan osuus on ruhonosasta riippuen vain 25–30 %, mikä 100 grammassa kalkkunan rintafileetä tarkoittaa vain 0,6 grammaa! Keveytensä sekä runsaan ja laadukkaan proteiininsa lisäksi kalkkunanlihasta saa useita välttämättömiä kivennäis- ja hivenaineita, kuten sinkkiä, seleeniä ja fosforia. Siksi kalkkunanliha on erityisen suosittu huippu-urheilijoiden, kuntoilijoiden sekä laihduttajien keskuudessa.
Terveellinen kalkkunanlihaMehevästä ja nopeasti kypsyvästä kalkkunanlihasta on helppo taikoa herkullisia aterioita. Kalkkunanlihoja voi käyttää vastaavalla tavalla kuin broilerinlihaa tai monia muita lihoja. Mietona se sopii hyvin niin perusmakujen ystävälle kuin vahvempaakin maustamista harrastavalle.
Luontaisesti murea, vähärasvainen ja nopeasti kypsyvä kalkkunanliha onnistuu parhaiten kuumilla ja kuivilla kypsennysmenetelmillä, kuten paahtamalla pannulla tai uunissa, paistamalla niukassa rasvassa, vokkaamalla ja pikapaistamalla, grillaamalla sekä kypsentämällä savustuspöntössä. Kalkkunanliha on mureaa, nopeasti valmistuvaa ja oikein kypsennettynä myös erittäin mehukasta.
Kalkkunanlihaa on saatavilla kaupoissa monessa muodossa: leikkeleinä, jauhelihana, kokonaisena kalkkunana, fileerullana, nahallisina ja nahattomina fileinä sekä fileeleikkeinä.
Kalkkunasta saat herkullista syötävää niin arkeen kuin juhlaankin.
Kypsennä oikein