1 rs (400 g) kalkkunanpaistijauhelihaa
¾ tl suolaa
½ tl valkopippuria
4 hampurilaissämpylää
4 viipaletta vaaleaa cheddarjuustoa
1 iso pihvitomaatti
4 jäävuorisalaatinlehteä
MARINOIDUT SIPULIT
1 punasipuli
3/4 dl vaaleaa balsamietikkaa
½ dl vettä
2 rkl sokeria
¼ tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
CHILIMAJONEESI
1 punainen chili
1 1/2 dl majoneesia
1 rkl sitruunanmehua
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl suolaa
1/4 tl currya
Pane ensin sipulit marinoitumaan. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa oikein ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kaikki marinadin ainekset, nostele sipulit joukkoon ja anna maustua jääkaapissa, kunnes kokoat burgerit.
Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa chili pieneksi kuutioksi. Sekoita kaikki ainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Mausta kalkkunanjauheliha suolalla ja pippurilla. Muotoile jauhelihaseoksesta öljyisin käsin neljä pihviä. Paista pihvit öljyllä sipaistulla pannulla molemmin puolin tai grillaa pihvien paksuudesta riippuen 3–5 minuuttia per puoli. Nosta juustoviipaleet pihvien päälle paiston loppuvaiheessa.
Paahda halkaistut sämpylät halutessasi grillissä tai teflonpannulla. Leikkaa pesty tomaatti viipaleiksi.
Kokoa burgerit: pane sämpylän alapuolikkaalle ensin salaatti, sitten pihvitomaattiviipale, sen päälle marinoituja sipulisuikaleita, sitten pihvi juuston kanssa sekä chilimajoneesia. Nosta sämpylän hattu päälle.