Många slags saftiga rätter av kalkon

Många slags saftiga rätter av kalkon

Du trollar lätt fram olika läckra måltider av det saftiga och snabblagade kalkonköttet. Kalkonkött kan användas på samma sätt som broiler eller många andra sorters kött. Tack vare sin milda smak passar det lika bra för grundsmakernas vänner som för den som föredrar en starkare kryddning.

Det naturligt möra, magra och snabbtillagade kalkonköttet blir bäst att tillaga snabbt i hög värme, som t.ex. att rosta i stekpanna eller ugn, steka i sparsamt med fett, woka eller snabbsteka, grilla eller röka rökugn. Kalkonkött är mört, snabblagat och, rätt tilagat, också mycket saftigt.

Kalkonkött finns i butikerna i många olika former: som pålägg, malet kött, som hel kalkon, filérulle, filéer med eller utan skinn och som filésnitsel.

Av kalkon tillagar du läckra måltider till både vardag och fest.

Tillaga rätt