Det finns många orsaker till att välja läckert kalkonkött. Förutom att det möra och saftiga kalkonköttet och gott har det också låg fetthalt och gott näringsvärde.
Kalkonkött finns i butikerna året om, som färskvara i köttdiskarna på välsorterade marketar, och i kylhyllan i många olika former. Kalkon kan användas på många olika sätt, och kan enkelt tillagas till en god vardagsmåltid eller läcker weekendrätt, eftersom kalkonkött går snabbt att tillreda.
Kalkon är mycket mångsidigt och lätt att tillaga.
Kalkonkött är magert. Det lilla fett köttet innehåller är av god kvalitet och består till största delen (t.ex. av bröstfilén ca 75 %) av omättade fettsyror. Andelen mättat eller hårt fett är, beroende på styckningsdelen, endast 25-30 %, vilket i 100 gram bröstfilé av kalkon innebär endast 0,6 gram!Förutom att kalkonkött är så lätt och rikt på högklassigt protein får du från kalkonkött många nödvändiga mineraler och spårämnen, såsom zink, selen och fosfor. Därför är kalkonkött extra populärt bland elitidrottare, motionsindrottare och personer som vill hålla vikten.
Kalkonkött är hälsosamtDu trollar lätt fram olika läckra måltider av det saftiga och snabblagade kalkonköttet. Kalkonkött kan användas på samma sätt som broiler eller många andra sorters kött. Tack vare sin milda smak passar det lika bra för grundsmakernas vänner som för den som föredrar en starkare kryddning.
Det naturligt möra, magra och snabbtillagade kalkonköttet blir bäst att tillaga snabbt i hög värme, som t.ex. att rosta i stekpanna eller ugn, steka i sparsamt med fett, woka eller snabbsteka, grilla eller röka rökugn. Kalkonkött är mört, snabblagat och, rätt tilagat, också mycket saftigt.
Kalkonkött finns i butikerna i många olika former: som pålägg, malet kött, som hel kalkon, filérulle, filéer med eller utan skinn och som filésnitsel.
Av kalkon tillagar du läckra måltider till både vardag och fest.
Tillaga rätt