KALKKUNA-PARSAVARTAAT
400 g kalkkunan reisipaloja
400 g tuoretta vihreää parsaa
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
SITRUSGLASYYRI
1 (luomu)sitruuna
½ dl hunajaa
2 valkosipulinkynttä
½ tl savupaprikajauhetta
½ tl rosmariinia
1 rkl appelsiinimarmeladia
Lisäksi:
FENKOLI-HERNESALAATTI
1 fenkoli
KASTIKE
1 rkl hunajaa
1 (luomu)appelsiini
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
¼ tl mustapippuria
½ tl suolaa
1–2 dl (pakaste)herneitä
1 dl ruohosipulisilppua
KALKKUNA-PARSAVARTAAT
Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu. Pane kattilaan sitrusmehu, kuoriraaste, hunaja, kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä mausteet. Keitä seosta, kunnes se on siirappimaista, noin 7 minuuttia. Sekoita mukaan lopuksi appelsiinimarmeladi.
Mausta kalkkunan reisipalat suolalla ja pippurilla. Kuori parsat kevyesti, poista kuiva kanta ja leikkaa parsa kahteen osaan.
Pujota kalkkunapaloja ja parsoja vuorotellen vartaisiin. Grillaa lihat kypsiksi, älä ylikypsennä, jotta kalkkuna säilyy mehevänä.
FENKOLI-HERNESALAATTI
Leikkaa huuhdeltu, halkaistu fenkoli oikein ohuiksi viipaleiksi.
Mittaa tarjoilukulhon pohjalle hunaja. Pese appelsiini hyvin. Raasta siitä pari teelusikallista kuorta hunajan joukkoon. Purista hedelmästä mehu. Lisää se, etikka öljy ja mausteet mukaan ja sekoita kastikkeeksi.
Nostele fenkoliviipaleet kastikkeen joukkoon. Kääntele mukaan herneet (pakastetut jäisinä tai tuoreet ryöpättyinä) ja ruohosipulisilppu. Peitä kulho kelmulla ja anna maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Sivele lihoja ja parsoja heti grillistä oton jälkeen glasyyrillä ja tarjoile fenkolisalaatin kanssa.