Itämaiset kalkkunapullat

Ainekset

6 annosta, laktoositon

MUREKETAIKINA
400 g kalkkunan jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl öljyä
2 vaaleaa leipäviipaletta
1 dl kookosmaitoa
1 muna
1 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 limetin raastettu kuori
¼ tl chili- ja mustapippuria

TOMAATTIKASTIKE
1 rkl öljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 prk (400 g) paseerattua tomaattia
1 kanaliemi(fondi)kuutio
1 punainen chili hienonnettuna
2–3 dl kookosmaitoa
1 limetin mehu

 

PÄÄLLE
tuoretta korianteria hienonnettuna

Valmistus

Kuullota murekkeen sipulisilput öljytilkassa. Murenna leivät kulhoon, kaada päälle kookosmaito ja anna pehmetä. Lisää mukaan muna, mausteet, sipulisilppu ja kalkkunan jauheliha. Sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä halutessasi koepala mikrossa tai pannulla ja tarkista maku.

Kuullota pannulla myös kastikkeen sipulisilput. Lisää mukaan paseerattu tomaatti, liemikuutio, halkaistu (siemenet pois) ja hienonnettu chili sekä kookosmaitoa. Anna seoksen kiehua pyöryköiden valmistamisen ajan. Mausta kastike limettimehulla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Pyöritä taikinasta lihapullat voideltuun uunivuokaan ripi rinnan.

Kaada päälle kuuma tomaattikastike ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Koristele pyörykät korianterisilpulla ja tarjoa lisänä jasmiiniriisiä.