Kepeä kalkkuna-kasvislasagne

Ainekset

6–7 annosta

400 g kalkkunan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
500 g paseerattua tomaattia
1 dl vettä
200 g parsakaalin nuppuja
1 kanafondikuutio
1 tl muscovadosiirappia tai hunajaa
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
½ tl rosmariinia
½ tl mustapippuria
(suolaa)

 

KASTIKE
500 g kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10 %)
120 g mozzarellajuustoraastetta
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
½ tl suolaa
¼ tl valkopippuria

 

LISÄKSI
150 g lasagnelevyjä
noin 100 g mozzarellaraastetta

Valmistus

Kuullota hienonnetut sipulit pannulla öljyssä. Lisää kalkkunan jauheliha ja ruskista kevyesti.

Lisää mukaan paseerattu tomaatti, purkin huuhteluvesi, paloitellut parsakaalinnuput, kanaliemikuutio, siirappi ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia. Tarkista maku.

Sekoita jogurttiin juustoraaste, sitruunankuoriraaste ja -mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

Levitä öljytyn uunivuoan pohjalle ohuelti kastiketta, sitten lasagnelevyjä ja niiden päälle kalkkunaseosta. Jatka näin ja jätä päällimmäiseksi loppu juustokastike.

Ripottele pinnalle mozzarellaraaste.

Kypsennä 180 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä vuoka foliolla ja anna tekeytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Tarjoa lisänä raikasta salaattia.