Keväinen kalkkunasalaatti

Ainekset

5 annosta, gluteeniton, munaton

450 g savustettua kypsää kalkkunanrintaa

150 g tuoretta kurkkua

n. 100 g lehtiselleriä

150 g säilykemandariininlohkoja

100 g säilykemaissia

250 g salaattisekoitusta

50 g kivettömiä oliiveja

 

MARINADI KALKKUNALLE

0,5 dl öljyä

0,5 dl appelsiinimehua

0,25 dl vaaleaa balsamietikkaa

0,25 dl yrttisilppua (esim. basilika, persilja, korianteri)

suolaa ja mustapippuria

 

KASTIKE

200 g kermaviiliä

150 g mangososetta

n. 3 tl ryytisinappia

1 tl limettimehua

Valmistus

Leikkaa kalkkuna sekä kurkku että lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi. Valuta säilykkeet liemistään.

Sekoita marinadin öljyyn mehu, etikka, yrittisilppu, suola ja pippuri. Valele öljykastike kalkkunaviipaleiden päälle ja anna maustua kylmässä.

Yhdistä kastikkeen kaikki ainekset, tarkista maku ja lisää halutessasi hieman hunajaa. Anna maustua kylmässä ja tarjoa kalkkunasalaatin kanssa erikseen.

Kokoa salaattipeti: levitä tarjoiluvadille salaattisekoitus. Ripottele päälle muut ainekset. Lado kalkkunaviipaleet pinnalle kauniisti ja viimeistele oliiveilla.