450 g savustettua kypsää kalkkunanrintaa
150 g tuoretta kurkkua
n. 100 g lehtiselleriä
150 g säilykemandariininlohkoja
100 g säilykemaissia
250 g salaattisekoitusta
50 g kivettömiä oliiveja
MARINADI KALKKUNALLE
0,5 dl öljyä
0,5 dl appelsiinimehua
0,25 dl vaaleaa balsamietikkaa
0,25 dl yrttisilppua (esim. basilika, persilja, korianteri)
suolaa ja mustapippuria
KASTIKE
200 g kermaviiliä
150 g mangososetta
n. 3 tl ryytisinappia
1 tl limettimehua
Leikkaa kalkkuna sekä kurkku että lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi. Valuta säilykkeet liemistään.
Sekoita marinadin öljyyn mehu, etikka, yrittisilppu, suola ja pippuri. Valele öljykastike kalkkunaviipaleiden päälle ja anna maustua kylmässä.
Yhdistä kastikkeen kaikki ainekset, tarkista maku ja lisää halutessasi hieman hunajaa. Anna maustua kylmässä ja tarjoa kalkkunasalaatin kanssa erikseen.
Kokoa salaattipeti: levitä tarjoiluvadille salaattisekoitus. Ripottele päälle muut ainekset. Lado kalkkunaviipaleet pinnalle kauniisti ja viimeistele oliiveilla.