Yrttirisotto:
3 dl (n. 260 g) Arborio risottoriisiä
2 rkl öljyä
1 sipuli
1 dl valkoviiniä
3 rkl kanafondia tai 2 kanaliemikuutiota
1 l vettä
Yrttivoi:
100 g voita
0,5 rkua basilikaa
0,5 rkua persiljaa
Lisäksi:
100 g parmesan juustoa raastettuna
oliiviöljyä
Täytetty kalkkuna:
1 ras / 480 g kalkkunan fileeleikettä
1 prk / 120 g kantarellia tai muuta sientä
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
50 g tuorejuustoa
1 pkt pekonia
Suolaa
Mustapippuria
Yhdistä kanafondi tai kanaliemikuutiot veteen ja kiehauta. Pidä lämpimänä.
Pilko sipuli. Laita paksupohjaiseen kattilaan öljy ja kuullota sipuleita öljyssä keskilämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Älä anna sipuleiden ruskistua.
Lisää riisi ja kuullota hetki, kunnes riisin pinta alkaa muuttua kiiltäväksi.
Lisää joukkoon viini ja anna kiehua, kunnes viini on lähes kokonaan imeytynyt riisiin.
Vähennä lämpöä. Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää seuraava kauhallinen.
Jatka näin, kunnes riisi on kypsää.
Tee yrttivoi yhdistämällä voi ja yrtit. Soseuta sauvasekoittimella.
Ota kattila pois liedeltä, lisää joukkoon yrttivoi kahdessa erässä. Sekoita voimakkaasti, jotta risottoon syntyy emulsio.
Lisää lopuksi raastettu parmesan ja tarjoile heti.
Hienonna sipulit, sienet ja 2 siivua pekonia. Paista sipuleita, sieniä ja pekonia pannulla hetki.
Mausta suolalla ja mustapippurilla ja siirrä kulhoon.
Lisää tuorejuusto ja sekoita tahnaksi.
Laita kalkkunat leivinpaperien väliin leikkuulaudalle, nuiji ohueksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Levitä tahna kalkkunoiden päälle ja kääri tiukalle rullalle. Kääri vielä pekoniin.
Laita rullat uunipellille ja kypsennä 180 asteisessa uunissa n. 20-25 min, kunnes ne ovat kypsiä.
Tarjoiltaessa raasta annoksen päälle vielä hieman parmesania, koristele basilikalla ja viimeistele lorauksella laadukasta oliiviöljyä.