400 g kalkkunan fileesuikaleita
1–2 öljyä
1 rkl keltaista mietoa currytahnaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
6 dl vettä
2 kanafondikuutiota
1–2 porkkanaa
150 g herkkusieniä
1 rkl tummaa sokeria
1 punainen chili
pala (20 g) tuoretta inkivääriä
2 sitruunaruohoa
1 prk (400 g) kookosmaitoa
½ limetin mehu
2 tl seesamiöljyä
(suolaa)
korianteria
(thai)basilikaa
Ruskista kalkkunan fileesuikaleet kevyesti pannulla.
Kuumenna kattilassa öljy ja sekoittele siihen currytahna, anna kiehua hetki.
Lisää kuorittu ja suikaleiksi leikattu sipuli sekä hienonnetut valkosipulit ja kuullota. Lisää vesija kanaliemikuutiot.
Lisää tikuiksi leikatut porkkanat ja viipaloidut herkkusienet, sokeri, halkaistu ja viipaloitu chili (siemenet poistettu), raastettu inkivääri ja pätkiksi vinosti leikatut sitruunaruohot. Anna hautua hetki.
Lisää kalkkunasuikaleet, kookosmaito ja limettimehu.Anna kiehua 10–15 minuuttia.
Mausta keitto vielä muutamalla teelusikallisella seesamiöljyä. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
Koristele keitto thaibasilika- ja korianterisilpulla ja tarjoa rapean leivän kanssa.