Örtrisotto:
3 dl (ca 260 g) Arborio risottoris
2 msk olja
1 lök
1 dl vitt vin
3 msk hönsfond eller 2 tärningar hönsbuljong
1 l vatten
Örtsmör
100 g smör
0,5 kruka basilika
0,5 kruka persilja
Dessutom:
100 g riven parmesanost olja
Fylld kalkon:
1 förp. / 480 g filésnitsel av kalkon
1 förp. / 120 g kantareller eller annan svamp
1 lök
2-3 vitlöksklyftor
50 g färskost
1 pkt bacon
Salt
Svartpeppar
Lös upp hönsfonden eller hönsbuljongtärningarna i vattnet och koka upp. Håll vätskan varm
Finhacka löken. Värm upp en tjockbottnad kastrull, häll i en skvätt olja och den finhackade löken och fräs löken på medelvärme tills den är mjuk. Låt inte löken ta färg.
Tillsätt riset och låt det fräsa med en stund tills riset börjar bli blankt.
Tillsätt vinet och låt det koka tills vinet nästan kokat in i riset.
Dra ner värmen. Tillsätt hönsbuljongen, en kopp i sänder, och låt sjuda på svag värme. När riset sugit i sig buljongen, tillsätt ytterligare en kopp buljong.
Fortsätt så här tills riset är mjukt.
Tillaga örtsmör genom att blanda smör och örter. Blanda med stavmixer.
Ta kastrullen från plattan, tillsätt örtsmör i två omgångar. Rör om kraftigt så att risotton emulgerar (blir krämig).
Tillsätt slutligen riven parmesan och servera genast.
Finhacka löken, svamparna och 2 skivor bacon. Fräs löken, svampen och baconet i stekpanna en stund.
Avsmaka med salt och svartpeppar och lägg blandningen i en skål.
Tillsätt färskosten och blanda till en röra.
Bred ut kalkonfiléerna på ett bakplåtspapper på skärbräda, bulta dem tunna och krydda med salt och svartpeppar.
Bred ut fyllningen på kalkonfiléerna och rulla dem till kompakta rullader. Linda om bacon.
Lägg rulladerna på en ungnsplåt och stek i ugn i 180 grader i ca 20-25 minuter tills de är genomstekta.
Riv vid serveringen över litet parmesan, dekorera med basilika och ringla slutligen över litet förstklassig olivolja.