Toscana Crispy Turkey

Ainekset

1 ras (650 g) Kalkkunan uunivalmista Toscanan pataa

3 dl piimää

1 tl suolaa

mustapippuria

 

Leivitysjauhoseos

2,5 dl vehnäjauhoa

1,25 dl maissitärkkelystä

1 tl suolaa

mustapippuria

1 tl savupaprikaa

Valmistus

Leikkaa kalkkunan palat kahteen osaan ja laita ne kulhoon.

Kaada päälle piimä ja mausteet ja sekoita niin, että kalkkunat peittyvät kauttaaltaan piimään. Anna maustua ja imeytyä n. 15 minuuttia.

Lämmitä air fryer 180 asteeseen.

Sekoita leivityksen aineet keskenään toisessa kulhossa.

Nosta kalkkunan paloja pihdeillä piimäseoksesta ja ravista ylimääräinen neste pois.

Leivitä kalkkunanpalat molemmin puolin huolellisesti jauhoseoksessa ja laita lautaselle tai ritilälle odottamaan.

Aseta leivitetyt kalkkunanpalat vierekkäin koriin. Pirskota öljyä hieman kalkkunoiden päälle.

Kypsennä 15 min, käännä ja jatka kypsennystä vielä 8-10 minuuttia.

Mittaa kalkkunan sisälämpötila mittarilla. Kun sisälämpö on 74 astetta, se on sopivan kypsää.

Nosta kalkkunat korista ja tarjoile esim. coleslawin ja hyvän dipin kanssa.