1 kalkonbröst
Marinad:
½ dl sumak
2 msk sesamfrön
2 tsk malen spiskummin
2 tsk oregano
1 ½ tsk salt
1 tsk malen kryddpeppar
¼ tsk svartpeppar från kvarn
¾ dl citronsaft
½ dl lönnsirap
½ dl äppelvinäger
¼ dl balsamvinäger
Dessutom
½ kruka bladpersilja
1 – 2 granatäpplen
några klasar mörka vindruvor
limeklyftor
1 – 2 stånd hjärtsallat
Torka kalkonbröstet torrt.
Häll marinadingredienserna i en stor skål och blanda om väl. Lägg köttet i skålen och vänd in det i marinaden. Låt dra i rumstemperatur omkring en timme.
Lägg kalkonen i en ugnsform. Stek i ugn i 200 grader ungefär en timme tills innertemperaturen är 74 grader. Ös köttet några gånger under stekningen med vätskan som bildats i formen. Låt kalkonen vila intäckt med folie i 15 minuter innan den serveras.
Skiva upp kalkonen på ett serveringsfat. Dekorera med finhackad bladpersilja. Dekorera ytterligare med granatäppelkärnor, druvor och limeklyftor. Servera med hjärtsallat.