480 g Atria Kalkkunan Fileeleike Naturel
Marinadi
1 rkl inkivääritahnaa
yhden limen mehu (n. 3 rkl)
1 tl suolaa
Curry
0,75 dl rypsiöljyä
1 isohko sipuli
3 – 4 valkosipulin kynttä
2 punaista chiliä
0,5 tl kuminan siemeniä
2 laakerinlehteä
6 rosepippuria
2 tomaattia
Mausteseos
0,5 tl currya
0,5 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua korianteria
1 tl savupaprikaa
0,5 tl suolaa
Leikkaa kalkkunan fileeleikkeet suikaleiksi ja laita kulhoon. Lisää joukkoon marinadin aineet, sekoita ja anna maustua hetki.
Hienonna sipulit, valkosipulit ja chilit. Pilko tomaatit.
Laita öljy paksupohjaiseen kattilaan tai valurautapataan ja kuumenna hieman.
Lisää kattilaan kuminan siemenet, laakerinlehdet ja rosepippurit. Paahda mausteita hetki.
Lisää kattilaan sipuli, valkosipuli ja chili ja paista, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
Lisää tomaatit ja mausteseos ja kypsennä kunnes tomaatit alkavat soseutua.
Lisää joukkoon kalkkunanpalat ja 0,5 dl vettä ja kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes kalkkunat ovat kypsiä. Tähän menee n. 10 minuuttia.
Tarjoa kalkkunacurry keitetyn riisin tai ohran kanssa.