Kalkkunasalaatti

Ainekset

4 hengelle

1 pkt (n. 600 g) kalkkunan ohuita fileeleikkeitä- tai pihvejä
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

 

1 kurkku
1 pkt (150 g) retiisejä
1 ps (200 g) herneitä
2 kerää lehtisalaattia
1 rs punamangoldia
½ ruukkua tuoretta minttua 

 

Soija-valkosipulikastike
½ dl seesaminsiemenöljyä
¼ dl balsamiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä raastettuna

Valmistus

Nuiji fileet tarvittaessa ohuiksi. Hiero pihvien pintaan öljy ja mausta. Paista parilapannulla tai grillissä muutama minuutti per puoli. Leikkaa pihvit viipaleiksi.

Höylää kurkusta juustohöylällä tai mandoliinilla ohuita suikaleita. Leikkaa retiisit puoliksi, isoimmat retiisit voit leikata neljään osaan. Sulata herneet. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.

Levitä tarjoiluvadille salaatinlehtiä ja punamangoldia. Levitä päälle kurkkusuikaleet, retiisit ja herneet. Nosta päälle viipaloidut kalkkunat ja valuta pinnalle kastike. Koristele salaatti tuoreella mintulla.