Kalkkuna-bataattivuoka merimiehen tapaan

Ainekset

6 annosta, laktoositon, munaton

noin 600 g kalkkunan reisipihvejä
noin 1 kg bataattia
½ purjoa suikaleina
1 rkl tuoretta timjamia
1 ½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

 

LIEMI
5 dl vettä
2 kanaliemi(fondi)kuutioita
1 plo (0,33 l) olutta tai alkoholitonta olutta

Valmistus

Leikkaa lihat poikkisuunnassa kahteen osaan. Kuori bataatit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

Lado lihapalat, bataattiviipaleet, purjosuikaleet ja mausteet kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Levitä päällimmäiseksi bataattiviipaleet.

Kuumenna kanaliemi ja lisää mukaan olut. Kaada kuuma liemi vuokaan.

Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, riippuen viipaleiden paksuudesta. Tarkista kypsyys.