Kalkon-kokossoppa

Ingredienser

6 portioner

400 g filéstrimlor av kalkon

1 msk olja

1 msk gul mild currypasta

1 lök

3 vitlöksklyftor

6 dl vatten

2 tärningar hönsfond

1-2 morötter

150 g champinjoner

1 msk mörkt socker

1 röd chilifrukt

1 bit (20 g) färsk ingefära

2 stjälkar citrongräs

1 burk (400 g) kokosmjölk

1/2 lime, saften

2 tsk sesamolja

(salt)

koriander

(thai)basilika

Tillredning

Bryn de strimlade kalkonfiléerna lätt i stekpanna.

Värm upp oljan i en kastrull och rör i currrypastan, låt fräsa en stund.

Tillsätt den skalade och strimlade löken och den finhackade vitlöken och låt fräsa utan att ta färg. Tillsätt vatten och buljongtärningar.

Tillsätt de finstrimlade morötterna och de skivade champinjonerna, sockret, den kluvna och strimlade chilin (skrapa först ur fröna), den rivna ingefäran och citrongräset snedskuret i bitar. Låt fräsa en stund.

Tillsätt kalkonstrimlorna, kokosmjölken och limesaften och låt koka 10-15 minuter.

Smaksätt soppan med ytterligare några teskedar sesamolja. Avsmaka, tillsätt vid behov en nypa salt.

Toppa med finhackad thaibasilika och koriander och servera med ett gott bröd.