Kalkonburger

Ingredienser

4 portioner

1 ask (400 g) malen kalkonstek

¾ tsk salt

½ tsk vitpeppar

4 hamburgerbröd

4 skivor ljus cheddarost

1 stor bifftomat

4 blad isbergssallat

 

MARINERAD LÖK

1 rödlök

3/4 dl ljus balsamvinäger

½ dl vatten

2 msk socker

¼ tsk salt

2 msk olivolja

 

CHILIMAJONNÄS

1 röd chilifrukt

1 1/2 dl majonnäs

1 msk citronsaft

1/4 tsk svartpeppar

¼ tsk salt

1/4 tsk curry

Tillredning

Börja med att marinera löken. Skala löken, klyv den och skiva den riktigt tunt. Blanda ingredienserna till marinaden, lägg i löken och låt dra i kylskåp tills du ska sätta ihop hamburgarna-

Klyv chilifrukterna, skrapa ur fröna och tärna fruktköttet fint. Blanda ihop alla ingredienser och lägg i kylskåp att dra.

Salta och peppra kalkonfärsen. Olja händerna och forma smeten till fyra biffar. Stek biffarna i stekpanna på båda sidorna eller grilla i grill, 3-5 minuter per sida, beroende på biffarnas tjocklek. Lyft ostskivorna på biffarna i slutskedet av stekningen.

Rosta om kluvna hamburgerbröden i grill eller teflonpanna. Tvätta tomaten och skiva den.

Montera burgarna: lägg först på ett sallatsblad på den undre brödhalvan, därefter en tomatskiva och den marinerade löken, sedan biffen med osten och chilimajonnäs. Lägg på brödets lock.