1 ask (400 g) malen kalkonstek
¾ tsk salt
½ tsk vitpeppar
4 hamburgerbröd
4 skivor ljus cheddarost
1 stor bifftomat
4 blad isbergssallat
MARINERAD LÖK
1 rödlök
3/4 dl ljus balsamvinäger
½ dl vatten
2 msk socker
¼ tsk salt
2 msk olivolja
CHILIMAJONNÄS
1 röd chilifrukt
1 1/2 dl majonnäs
1 msk citronsaft
1/4 tsk svartpeppar
¼ tsk salt
1/4 tsk curry
Börja med att marinera löken. Skala löken, klyv den och skiva den riktigt tunt. Blanda ingredienserna till marinaden, lägg i löken och låt dra i kylskåp tills du ska sätta ihop hamburgarna-
Klyv chilifrukterna, skrapa ur fröna och tärna fruktköttet fint. Blanda ihop alla ingredienser och lägg i kylskåp att dra.
Salta och peppra kalkonfärsen. Olja händerna och forma smeten till fyra biffar. Stek biffarna i stekpanna på båda sidorna eller grilla i grill, 3-5 minuter per sida, beroende på biffarnas tjocklek. Lyft ostskivorna på biffarna i slutskedet av stekningen.
Rosta om kluvna hamburgerbröden i grill eller teflonpanna. Tvätta tomaten och skiva den.
Montera burgarna: lägg först på ett sallatsblad på den undre brödhalvan, därefter en tomatskiva och den marinerade löken, sedan biffen med osten och chilimajonnäs. Lägg på brödets lock.