Kalkkunarulla ja konjakkikastike

Ainekset

6 hengelle

1 (n. 1 kg) kalkkunarulla

 

Lisäksi:
300 g ruusukaalia
2 punasipulia
3 porkkanaa
1 rkl öljyä
2 tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria myllystä
¾ dl kuorellisia manteleita
3 rkl keltaisia rusinoita


Konjakkikastike:
1/2 dl konjakkia
2 dl demi glace-valmiskastiketta
2 dl kuohukermaa
2 tl hunajaa
ripaus mustapippuria

Valmistus

Ota kalkkunarulla huoneenlämpöön 30 min. ennen kypsentämistä. Siirrä rulla uunivuokaan ja paista 150-asteisessa uunissa ensin tunnin verran.

Käsittele sillä aikaa kasvikset. Huuhtele ruusukaalit, siisti kannat ja leikkaa isoimmat kaalit puoliksi. Kuori ja lohko punasipulit veneiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Levitä kasvikset kalkkunan viereen. Valuta päälle öljy ja lisää mausteeet. Jatka paistamista vielä 40 minuuttia, lisää sitten mantelit ja rusinat. Paista, kunnes kalkkunan sisälämpötila on 72 astetta. Jos rullassa on paistovahti, ponnahtaa sen keskiosa esiin kun kalkkuna on kypsä.

Laita konjakki kattilaan ja kuumenna. Lisää demi glace-kastike ja kerma sekä mausteet. Keitä kastiketta niin kauan, kunnes siitä on haihtunut 1/3 pois. Tarjoa kalkkuna viipaloituna kasvisten ja kastikkeen kanssa.