Kryddig kalkoncurry

Ingredienser

för fyra

480 g Atria Kalkkunan Fileeleike Naturel

 

Marinad

1 msk ingefärspasta

saften av en limefrukt (ca 3 msk)

1 tsk salt

 

Curry

0,75 dl rybsolja

1 medelstor lök

3-4 vitlöksklyftor

2 röda chilifrukter

0,5 tsk kummin

2 lagerblad

6 rosépepparkorn

2 tomater

 

Kryddblandning

0,5 tsk curry

0,5 tsk chilipulver

1 tsk mald koriander

1 tsk rökt paprika

0,5 tsk salt

Tillredning

Strimla kalkonfiléerna och lägg dem i en skål. Tillsätt marinadingredienserna, blanda och låt dra en stund.

Finhacka läken, vitlöken och chilin. Hacka tomaterna.

Häll olja i en tjockbottnad kastrull eller gjutjärnsgryta och låt den bli varm.

Tillsätt kumminfrön, lagerblad och rosépeppar. Rosta kryddorna en liten stund.

Tillsätt lök, vitlök och chili och låt fräsa tills löken är mjuk.

Tillsätt tomaterna och kryddblandningen och låt puttra tills tomaterna blivit mos.

Tillsätt kalkonstrimlorna och 0,5 dl vatten och låt puttra under lock på svag värma tills köttet är genomstekt. Det räcker ca 10 minuter.

Servera kalkoncurryn med kokt ris eller korn.