480 g Atria Kalkkunan Fileeleike Naturel
Marinad
1 msk ingefärspasta
saften av en limefrukt (ca 3 msk)
1 tsk salt
Curry
0,75 dl rybsolja
1 medelstor lök
3-4 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter
0,5 tsk kummin
2 lagerblad
6 rosépepparkorn
2 tomater
Kryddblandning
0,5 tsk curry
0,5 tsk chilipulver
1 tsk mald koriander
1 tsk rökt paprika
0,5 tsk salt
Strimla kalkonfiléerna och lägg dem i en skål. Tillsätt marinadingredienserna, blanda och låt dra en stund.
Finhacka läken, vitlöken och chilin. Hacka tomaterna.
Häll olja i en tjockbottnad kastrull eller gjutjärnsgryta och låt den bli varm.
Tillsätt kumminfrön, lagerblad och rosépeppar. Rosta kryddorna en liten stund.
Tillsätt lök, vitlök och chili och låt fräsa tills löken är mjuk.
Tillsätt tomaterna och kryddblandningen och låt puttra tills tomaterna blivit mos.
Tillsätt kalkonstrimlorna och 0,5 dl vatten och låt puttra under lock på svag värma tills köttet är genomstekt. Det räcker ca 10 minuter.
Servera kalkoncurryn med kokt ris eller korn.