Mausteiset kalkkunapullavartaat grillistä

Ainekset

4 hengelle, n. 16 kpl

Lihapullat:

500 g kalkkunan jauhelihaa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä raastettuna
1 tl Harissa-tahnaa
1 rkl seesaminsiemenöljyä
3 rkl silputtua, tuoretta korianteria
1/2 tl murskattuja korianterinsiemeniä
2 tl sormisuolaa

 

Salaatti:
2 isoa porkkanaa
1 kurkku
1 ps (80 g) babypinaattia
1 dl keitettyjä vaaleaa kvinoaa
1 rkl oliiviöljyä

 

Tahinikastike:
1 dl tahinia
1 dl vettä lämmintä
1 rkl srirachaa
½ dl sitruunamehua

Valmistus

Sekoita pyörykkätaikinan ainekset kulhossa hyvin keskenään ja nosta jääkaappiin maustumaan ½ tunniksi.

Höylää porkkanasta ja kurkusta ohuita suikaleita juustohöylällä tai mandoliinillla. Huuhdo pinaatit. Sekoita keitetyn ja hyvin valutetun kvinoan joukkoon öljy. Sekoita tahinikastikkeen aineet keskenään.

Pyöritä mureketaikinasta tasakokoisia pyöryköitä ja pujota ne grillivartaisiin. Paista grillin parilalla käännellen, kunnes pyörykät ovat kypsät. Voit myös paistaa pyörykät pannulla ja pujottaa kypsät pyörykät paistamisen jälkeen vartaisiin.

Sekoita kulhossa kvinoa pinaatin kanssa ja jaa lautasille. Nosta päälle porkkana- ja kurkkusuikaleita. Tarjoa salaatti vartaiden ja tahinikastikkeen kanssa.