Lihapullat:
500 g kalkkunan jauhelihaa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä raastettuna
1 tl Harissa-tahnaa
1 rkl seesaminsiemenöljyä
3 rkl silputtua, tuoretta korianteria
1/2 tl murskattuja korianterinsiemeniä
2 tl sormisuolaa
Salaatti:
2 isoa porkkanaa
1 kurkku
1 ps (80 g) babypinaattia
1 dl keitettyjä vaaleaa kvinoaa
1 rkl oliiviöljyä
Tahinikastike:
1 dl tahinia
1 dl vettä lämmintä
1 rkl srirachaa
½ dl sitruunamehua
Sekoita pyörykkätaikinan ainekset kulhossa hyvin keskenään ja nosta jääkaappiin maustumaan ½ tunniksi.
Höylää porkkanasta ja kurkusta ohuita suikaleita juustohöylällä tai mandoliinillla. Huuhdo pinaatit. Sekoita keitetyn ja hyvin valutetun kvinoan joukkoon öljy. Sekoita tahinikastikkeen aineet keskenään.
Pyöritä mureketaikinasta tasakokoisia pyöryköitä ja pujota ne grillivartaisiin. Paista grillin parilalla käännellen, kunnes pyörykät ovat kypsät. Voit myös paistaa pyörykät pannulla ja pujottaa kypsät pyörykät paistamisen jälkeen vartaisiin.
Sekoita kulhossa kvinoa pinaatin kanssa ja jaa lautasille. Nosta päälle porkkana- ja kurkkusuikaleita. Tarjoa salaatti vartaiden ja tahinikastikkeen kanssa.