Italienska kalkonrullader

Ingredienser

6 portioner, glutenfri, äggfri

800 g lövbiffar av kalkon (lätt saltade)

 

FYLLNING

125 g fast mozzarella

1 röd paprika i tärningar

1 dl färsk finhackad basilika

2 tsk rivet skal av ekologisk citron

1 tsk salt

½ tsk svartpeppar

2-3 dl äppelsaft eller vitt vin

½ hönsbuljongtärning

 

TOPPNING

1 dl riven parmesanost

Tillredning

Skär mozzarellan till fyllningen i små tärningar. Rör i paprikatärningarna, den finklippta basilikan, rivet citronskal, salt och peppar.

Bred ut fyllningen på den tunna kalkonfilén, rulla ihop och lägg i en smord ugnsform med skarven nedåt.

Häll på saft eller vin, som du smaksatt med en buljongtärning. Strö riven parmesan ovanpå. Grädda anrättningen i ugn i 180 grader i ca 30 minuter.

Servera rulladerna med rotmos smaksatt med örter och helkornssenap och sallad.