480 g filésnitsel av kalkon
1 burk (230 g) ananasbitar i spad
2 små morötter i tunna skivor
1 grön paprika
2 msk olja
Ris att äta till
Sweet & Sour sås
2 msk majsstärkelse
1 dl rörsocker
2,5 dl stark hönsbuljong (2,5 dl vatten + en hönsbuljongtärning eller 1 msk kyckligfond)
0,5 dl cidervinäger eller äppelvinäger
0,5 dl soja
0,5 dl ketchup
ananasspadet från burken
Blanda alla såsingredienser i en kastrull och rör om ordentligt.
Värm upp såsen under ständig omrörning och låt koka i fem minuter tills såsen tjocknat. Lägg åt sidan så länge.
Skär filésnitslarna till jämnstora strimlor och skär grönsakerna i bitar.
Häll olja i en het stekpanna och tillsätt först morötterna. Låt steka en stund och tillsätt sedan kalkonstrimlorna och bryn dem.
Tillsätt ananasbitarna och paprikan och fortsätt att steka tills kalkonstrimlorna börjar vara genomstekta.
Tillsätt sweet & sour-såsen och låt koka upp.
Avsmaka och servera med kokt ris.