Kalkon-nudelsallad

Ingredienser

4 portioner

4 filébiffar av kalkon

1 msk olja

 

KRYDDBLANDNING

1 1/2 msk sesamfrö

1/2 msk korianderfrö

1 tsk rivet limeskal

1 tsk rörsocker

1 tsk rökt paprikapulver

1/8 tsk ingefärspulver

1/8 tsk cayennepeppar

1/2 tsk salt

 

DESSUTOM

150 g nudlar

½ purjo

2 morötter

2 msk sojasås

1 lime, saften

200 g körsbärstomater

(thai)basilika

2 msk olja till stekning

Tillredning

Rosta lätt sesam- och korianderfröna i torr stekpanna. Häll fröna i en mortel, tillsätt de andra kryddorna och stöt i morteln till en jämn blandning.

Bred ut kalkonköttet på ett platt fat täckt med bakplåtspapper. Gnid in kalkonbiffarna med olja och gnid in kryddblandningen på båda sidor av biffarna. Täck fatet med en plastfilm och låt dra i rumsvärme tills det är dags att steka biffarna.

Lägg nudlarna i en skål. Häll på så mycket hett vatten att nudlarna täcks. Låt badda i ca 5 minuter. Häll av vattnet i duschlag och låt rinna av.

Skala morötterna och skär dem till stickor. Klyv purjolöken och skölj den ordentligt under rinnande vatten. Skär purjon till strimlor.

Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Tillsätt morots- och purjostrimlorna, vänd dem i pannan några minuter tills de blivit litet mjuka.

Tillsätt nudlarna och vänd dem några minuter i pannan. Häll över sojasåsen och limesaften.

Stjälp upp grönsaks-nudelblandningen på ett serveringsfat.

Hetta upp en matsked olja i stekpannan och stek de tunna kalkonsnitslarna några minuter på vardera sidan. Lyft upp snitslarna på ett skärbräde, skär dem i strimlor och lägg dem på salladen.

Tillsätt (de kluvna) körsbärstomaterna och toppa med finhackad (thai)basilika.

TIPS Om du vill, klä först serveringsfaten med sallatsblad eller riven isbergssallat och lägg de övriga ingredienserna på bädden.