Kalkon saltimbocca

Ingredienser

4 personer

1 pkt (480 g) filesnitsel av kalkon (naturell)

1 tsk salt

½ tsk svartpeppar

1 pkt lufttorkad Parmaskinka

2 salviakvistar

 

Till stekning:

smör

olivolja

 

Rosmarinbönor:

1 burk konserverade stora vita bönor

2 msk olivolja

2 kvistar rosmarin

Tillredning

Torka filésnitslarna torra och bulta dem tunna mellan plastfilm om det behövs. Salta och peppra.

Placera en skiva skinka och ett blad salvia på varje snitsel. Fäst ihop dem med en cocktailpinne. Rulla ihop de andra på samma sätt.

Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek snitslarna i ca 4 minuter, vänd dem emellanåt, tills kalkonen är genomstekt. Du kan också grilla dem.

Häll av bönspadet och skölj bönorna. Häll lite olja i en liten kastrull och tillsätt bönorna. Hetta upp dem. Finklipp rosmarinen och tillsätt den. Låt koka sakta i 7-8 minuter tills bönorna blir litet mjuka.

Servera saltimboccan med bönorna.