1 pkt (480 g) filesnitsel av kalkon (naturell)
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 pkt lufttorkad Parmaskinka
2 salviakvistar
Till stekning:
smör
olivolja
Rosmarinbönor:
1 burk konserverade stora vita bönor
2 msk olivolja
2 kvistar rosmarin
Torka filésnitslarna torra och bulta dem tunna mellan plastfilm om det behövs. Salta och peppra.
Placera en skiva skinka och ett blad salvia på varje snitsel. Fäst ihop dem med en cocktailpinne. Rulla ihop de andra på samma sätt.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek snitslarna i ca 4 minuter, vänd dem emellanåt, tills kalkonen är genomstekt. Du kan också grilla dem.
Häll av bönspadet och skölj bönorna. Häll lite olja i en liten kastrull och tillsätt bönorna. Hetta upp dem. Finklipp rosmarinen och tillsätt den. Låt koka sakta i 7-8 minuter tills bönorna blir litet mjuka.
Servera saltimboccan med bönorna.