BOTTEN
½ dl potatismospulver (eller 1 dl potatismosflingor)
2 ¼ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
¼ tsk salt
100 g smör
1 dl vatten eller grädde
FYLLNING
200 g kalkonsnitsel
1-2 lökar
2-4 vitlöksklyftor
200 g mozzarella, riven
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
½ tsk svartpeppar
½ tsk rökt paprikapulver
½ tsk timjan
¼ tsk salt
Blanda de torra ingredienserna till pajskalet. Tillsätt det kalla fettet skuret i tärningar och nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt den kalla vätskan och blanda till en slät deg. Låt degen vila i kylskåpet medan du tillreder fyllningen.
Skär den rökta kalkonen i strimlor. Finhacka löken och stek den på svag värme i en skvätt olja. Blanda kalkonbitarna med löken och den rivna osten.
Knäck äggen i en skål och vispa i vispgrädden, mjölken och kryddorna.
Lägg bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar botten (diameter ca 25 cm). Tryck fast kanten och riv av överflödigt papper. Tryck ut degen på formens botten och kanter och förgrädda i 225 grader i ca 10 minuter. Sänk därefter ugnstemperaturen till 200 grader.
Bred ut kalkonfyllningen på pajbottnen och häll äggstanningen ovanpå. Grädda pajen i ytterligare ca 40 minuter tills fyllningen stannat och fått en fin färg.
Servera pajen ljummen med en grönsallad.