Kalkonpaj

Ingredienser

8 portioner

BOTTEN

½ dl potatismospulver (eller 1 dl potatismosflingor)

2 ¼ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

¼ tsk salt

100 g smör

1 dl vatten eller grädde

 

FYLLNING

200 g kalkonsnitsel

1-2 lökar

2-4 vitlöksklyftor

200 g mozzarella, riven

3 ägg

2 dl matlagningsgrädde

1 dl mjölk

½ tsk svartpeppar

½ tsk rökt paprikapulver

½ tsk timjan

¼ tsk salt

Tillredning

Blanda de torra ingredienserna till pajskalet. Tillsätt det kalla fettet skuret i tärningar och nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt den kalla vätskan och blanda till en slät deg. Låt degen vila i kylskåpet medan du tillreder fyllningen.

Skär den rökta kalkonen i strimlor. Finhacka löken och stek den på svag värme i en skvätt olja. Blanda kalkonbitarna med löken och den rivna osten.

Knäck äggen i en skål och vispa i vispgrädden, mjölken och kryddorna.

Lägg bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar botten (diameter ca 25 cm). Tryck fast kanten och riv av överflödigt papper. Tryck ut degen på formens botten och kanter och förgrädda i 225 grader i ca 10 minuter. Sänk därefter ugnstemperaturen till 200 grader.

Bred ut kalkonfyllningen på pajbottnen och häll äggstanningen ovanpå. Grädda pajen i ytterligare ca 40 minuter tills fyllningen stannat och fått en fin färg.

Servera pajen ljummen med en grönsallad.