Honungs-vitlökskalkon och potatis i gryta

Ingredienser

För fyra

1 pkt filébiff av kalkon (480 g)

Salt

Svartpeppar

2 msk rybsolja

2 msk smör

4 vitlöksklyftor finhackade

1 lök i klyftor

500 g fast potatis i tärningar

0,5 dl honung

1 dl soja

2 msk vitvinsvinäger

Färska örter som bladpersilja och basilika

Tillredning

Värm ugnen till 180 grader.

Krydda kalkonfileerna på båda sidor med salt och svartpeppar.

Tärna potatisen, skär löken i klyftor och finhacka vitlöken.

Lägg smör och olja i grytan och bryn kalkonfiléerna tills de fått färg. Ta upp de brynta filéerna ur grytan och låt dem vänta en stund.

Lägg löken, vitlöken och potatisen i grytan och bryn dem ca 5 minuter tills de fått fin färg.

Tillsätt honung, soja och vitvinsvinäger och sjud upp.

Lägg kalkonfiléerna tillbaka i grytan ovanpå potatisen.

Ställ grytan i ugnen och låt badda 18-20 minuter tills potatisen är mjuk.

Toppa med färska örter.