1 pkt filébiff av kalkon (480 g)
Salt
Svartpeppar
2 msk rybsolja
2 msk smör
4 vitlöksklyftor finhackade
1 lök i klyftor
500 g fast potatis i tärningar
0,5 dl honung
1 dl soja
2 msk vitvinsvinäger
Färska örter som bladpersilja och basilika
Värm ugnen till 180 grader.
Krydda kalkonfileerna på båda sidor med salt och svartpeppar.
Tärna potatisen, skär löken i klyftor och finhacka vitlöken.
Lägg smör och olja i grytan och bryn kalkonfiléerna tills de fått färg. Ta upp de brynta filéerna ur grytan och låt dem vänta en stund.
Lägg löken, vitlöken och potatisen i grytan och bryn dem ca 5 minuter tills de fått fin färg.
Tillsätt honung, soja och vitvinsvinäger och sjud upp.
Lägg kalkonfiléerna tillbaka i grytan ovanpå potatisen.
Ställ grytan i ugnen och låt badda 18-20 minuter tills potatisen är mjuk.
Toppa med färska örter.