Kalkon-pestopasta i ugnsform

Ingredienser

För fyra

1 pkt filébiff av kalkon (480 g)

Salt

Svartpeppar

2 msk rybsolja

 

En halv squash

1 liten lök

1 paprika

 

6 dl vispgrädde

1 dl vatten

2 msk pesto

1,5 tsk salt

 

400 g penne pasta av god kvalitet

175 g riven ost

Tillredning

Värm ugnen till 175 grader.

Skär kalkonfilébiffarna i tärningar. Stek kalkontärningarna i olja i en stekpanna och krydda med salt och svartpeppar. Lägg det stekta köttet åt sidan för en stund.

Tärna squashen och finhacka löken och paprikan. Stek grönsakerna i samma stekpanna tills de blivit en aning mjuka.

Tillsätt vispgrädde, vatten, pesto och salt och låt sjuda några minuter.

Tillsätt de stekta kalkontärningarna och rör om.

Smörj en ugnsform och häll den okokta pastan på formens botten. Slå över såsen och rör om ordentligt.

Strö riven ost på anrättningens yta.

Grädda i ugn ca 40 minuter tills pastan är kokt.

Låt rätten dra en stund innan servering. Dekorerar med färska örter.