Kalkonsnitsel med medelhavssmak

Ingredienser

6 portioner

6 st tunna snitslar av kalkon

2 msk olja

 

RUB

1 msk korianderfrö

2 tsk citronskal

2 tsk rosmarin

1 1/2 tsk vitlökspulver

1 tsk timjan

1 tsk oregano

1 tsk svartpeppar

1 tsk salt

 

Att äta till:

VITLÖKSBÖNOR

400 g djupfrysta gröna bönor

1 rödlök

2-3 vitlöksklyftor

 

SÅS

1 dl olja

1/2 dl ljus balsam- eller äppelvinäger

1/2 dl vatten.

2 msk honung

2 msk finhackad färsk timjan

1 msk finhackad färsk persilja

1 msk dijonsenap

1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

Tillredning

Marinera bönorna i minst 4 timmar före serveringen eller börja redan föregående dag.

Skala löken, klyv den och skiva halvorna. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.

Mät upp ingredienserna till såsen i ett kärl med lock, där också bönorna får rum. Skaka ihop ingredienserna till såsen.

Tillsätt de otinade bönorna och vänd kärlet så att alla bönor täcks med sås. Låt bönorna tina och ta smak i kylskåpet.

Mät upp alla ingredienser till ruben i en mortel och finfördela dem.

Pensla kalkonköttet med olja på bägge sidorna och gnid in ruben.

Låt dra en timme eller två i kylskåpet. Ta ut köttet i rumstemperatur omkring en halv timme före grillningen.

Grilla de tunna kalkonsnitslarna på vardera sidan, 2-3 minuter per sida,

Servera de grillade kalkonsnitslarna med vitlöksbönor.