Kryddigt kalkonspett från grillen

Ingredienser

4 personer, ca 16 st

Köttbullar:

500 g malet kött av kalkon

1 msk riven färsk ingefära

2 vitlöksklyftor, rivna

1 tsk Harissa-pasta

1 msk sesamolja

3 msk finhackad, färsk koriander

1/2 tsk finstötta korianderfrön

2 tsk fingersalt

 

Sallad:

2 stora morötter

1 gurka

1 påse (80 g) babyspenat

1 dl kokt ljus quinoa

1 msk olivolja

 

Tahinisås:

1 dl tahini

1 dl varmt vatten

1 msk sriracha

½ dl citronsaft

Tillredning

Blanda ingredienserna till köttbullssmeten i en skål, blanda om ordentligt och låt dra i kylskåp en halv timme.

Hyvla morötterna och gurkan till tunna strimlor med osthyvel eller mandolin. Skölj spenaten. Blanda oljan med den kokta och väl avrunna quinoan. Blanda ihop ingredienserna till tahinisåsen.

Rulla köttbullssmeten till jämstora köttbullar och träd upp dem på grillspett. Grilla bullarna på grillens stekhäll och vänd dem med jämna mellanrum tills de är genomstekta. Du kan också steka bullarna i stekpanna och trä upp de färdiga köttbullarna på spett.

Blanda i en skål quinoan med spenat och fördela på tallrikarna. Toppa med morots- och gurkstrimlor. Servera salladen med spetten och tahinisåsen.