Toscana Crispy Turkey

Ingredienser

1 förpackning (650 g) ugnsfärdig kalkongryta Toscana

3 dl surmjölk

1 tsk salt

svartpeppar

 

Panering

2,5 dl vetemjöl

1,25 dl majsstärkelse

1 tsk salt

svartpeppar

1 tsk rökt paprika

Tillredning

Dela kalkonbitarna i två och lägg dem i en skål.

Häll på surmjölk och kryddor och blanda om så att kalkonbitarna helt täcks av surmjölken. Låt dra i ca 15 minuter.

Värm din air fryer till 180 grader.

Blanda under tiden till paneringen i en annan skål.

Lyft med en tång kalkonköttet från surmjölksblandningen och skaka av överflödig vätska.

Panera köttet ordentligt på båda sidor med mjölblandningen och lägg dem på en tallrik eller ett galler.

Placera de panerade kalkonbitarna sida vid sida i korgen. Stänk över litet olja.

Stek i 15 minuter, vänd och fortsätt att steka i ytterligare 8-10 minuter.

Mät köttets innertemperatur med en termometer. När innertemperaturen är 74 grader är köttet lagom stekt.

Lyft köttet från korgen och servera t.ex. med coleslaw och en god dippsås.