Vårlätt kalkonsallad

Ingredienser

5 portioner, glutenfri, äggfri

450 g rökt ätfärdigt kalkonbröst

150 g färsk gurka

ca 100 g bladselleri

150 g konserverade mandarinklyftor

100 g konserverad majs

250 g blandade sallatsblad

50 g kärnfria oliver

 

MARINAD TILL KALKONEN

0,5 dl olja

0,5 dl apelsinjuice

0,25 dl ljus balsamvinäger

0,25 dl finhackade örter (t.ex. basilika, persilja, koriander)

salt och svartpeppar

 

SÅS

200 g gräddfil

150 g mangopuré

ca 3 tsk örtsenap

1 tsk limesaft

Tillredning

Skiva kalkonen samt gurkan och bladsellerin tunt. Låt konserverna rinna av.

Blanda till marinaden oljan med saft, ättika, örtklipp, salt och peppar. Ös oljesåsen på kalkonskivorna och låt dra i kylskåp.

Blanda alla ingredienser till såsen, avsmaka och tillsätt litet honung om det behövs. Låt dra i kylskåp och servera till kalkonsalladen.

Gör en salladsbädd: bred ut blandade sallatsblad på ett serveringsfat. Strö över de övriga ingredienserna. Rada kalkonskivorna vackert ovanpå och toppa med oliver.