450 g rökt ätfärdigt kalkonbröst
150 g färsk gurka
ca 100 g bladselleri
150 g konserverade mandarinklyftor
100 g konserverad majs
250 g blandade sallatsblad
50 g kärnfria oliver
MARINAD TILL KALKONEN
0,5 dl olja
0,5 dl apelsinjuice
0,25 dl ljus balsamvinäger
0,25 dl finhackade örter (t.ex. basilika, persilja, koriander)
salt och svartpeppar
SÅS
200 g gräddfil
150 g mangopuré
ca 3 tsk örtsenap
1 tsk limesaft
Skiva kalkonen samt gurkan och bladsellerin tunt. Låt konserverna rinna av.
Blanda till marinaden oljan med saft, ättika, örtklipp, salt och peppar. Ös oljesåsen på kalkonskivorna och låt dra i kylskåp.
Blanda alla ingredienser till såsen, avsmaka och tillsätt litet honung om det behövs. Låt dra i kylskåp och servera till kalkonsalladen.
Gör en salladsbädd: bred ut blandade sallatsblad på ett serveringsfat. Strö över de övriga ingredienserna. Rada kalkonskivorna vackert ovanpå och toppa med oliver.