Chili con kalkon:
400 g malet kött av kalkon
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver
1 tsk salt spiskummin
1 tsk kanel
3 tomater
2 msk tomatpuré
1 burk Kidneybönor eller motsvarande
1 msk hönsfond
Olja till stekning
1,5 tsk salt
svartpeppar
4 dl vatten
Örtsmetana:
½ kruka färsk oregano ½ kruka färsk bladpersilja
1 burk / 120 g smetana
salt och svartpeppar
3 dl hela korngryn
1 l vatten
1 tsk salt
Finhacka löken och vitlöken och fräs en stund i oljan.
Tillsätt kalkonfärsen och låt den ta färg.
Krydda med chilipulver, spiskummin och kanel.
Hacka tomaterna och tillsätt dem.
Blanda i tomatpuré och hönsfond.
Tillsätt vattnet, lägg på locket och låt rätten puttra på låg värme i ca 20 minuter.
Häll spadet av bönorna och tillsätt dem. Låt koka ytterligare 15 minuter utan lock.
Dra pannan åt sidan och låt dra under lock ytterligare ca 15 minuter.
Skölj de hela korngrynen ordentligt och lägg dem i kokande, saltat vatten.
Koka i 15 minuter och häll av vattnet.
Blanda smetana, oregano och smetana i en skål och mixa med stavmixer tills blandningen tjocknar.
Avsmaka smetanan med salt och svartpeppar.
Dekorera portionen med färsk oregano.