Big Mac sås
2 dl förstklassig majonnäs, t.ex. Hellman’s
0,5 dl ketchup
2 msk finhackad saltgurka
2 msk finhackad rödlök
1 msk vitvinsvinäger
Sallad
400 g malet kött av kalkon
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
ca 250 g Romainesallat eller minisallat
80 g cheddar-ost, riven
1 ask (250 g) körsbärstomater
1 liten rödlök
1 dl finhackad saltgurka
Blanda ihop ingredienserna till Big Mac-såsen i en skål, rör om ordentligt och låt dra medan du tillagar resten av rätten.
Bryn det malda kalkonköttet i het stekpanna och låt det bli genomstekt, krydda med salt och svartpeppar. Lägg åt sidan så länge.
Finfördela sallatsbladen med kniv, klyv körsbärstomaterna och skiva rödlöken tunt.
Bred ut sallatsbladen på ett serveringsfat och strö över cheddarosten.
Placera därefter ut köttet, körsbärstomaterna, rödlöken och saltgurkan, var för sig på sallatsbädden.
Avsluta med såsen som breds ut i ränder över anrättningen och servera genast.