Kalkonspett

Ingredienser

6 personer

1 kg bröstfilé av kalkon

3 msk harissapasta

1 msk olivolja

2 tsk korianderfrö

1 ½ tsk salt

½ tsk svartpeppar

 

Dessutom:

1 skalad ananas

2 medelstora gröna paprikor

10 grillspettspinnar

 

Dill-fetasås

3 dl turkisk yoghurt naturell

2 msk olivolja

100 g fetaost

1 tsk finklippt dill

en nypa salt

en nypa svartpeppar

Tillredning

Skär bröstfiléerna i stora tärningar. Tillsätt harissan, oljan och kryddorna. Gnid in blandningen i köttärningarna med händerna (använd skyddshandskar). Låt dra i rumsvärme.

Klyfta ananasen och tärna paprikorna.

Tillred såsen. Skeda upp yoghurten i en skål och tillsätt oljan. Smula i fetaosten och tillsätt dill och kryddor. Lägg i kylskåp så länge.

Träd upp kalkon, ananas och paprika turvis på grillspetten. Pensla dem med olja.

Grilla spetten i ca 10 minuter, vänd dem emellanåt, tills kalkonen är genomstekt. Servera spetten med dill-fetasåsen.