1 kg bröstfilé av kalkon
3 msk harissapasta
1 msk olivolja
2 tsk korianderfrö
1 ½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
Dessutom:
1 skalad ananas
2 medelstora gröna paprikor
10 grillspettspinnar
Dill-fetasås
3 dl turkisk yoghurt naturell
2 msk olivolja
100 g fetaost
1 tsk finklippt dill
en nypa salt
en nypa svartpeppar
Skär bröstfiléerna i stora tärningar. Tillsätt harissan, oljan och kryddorna. Gnid in blandningen i köttärningarna med händerna (använd skyddshandskar). Låt dra i rumsvärme.
Klyfta ananasen och tärna paprikorna.
Tillred såsen. Skeda upp yoghurten i en skål och tillsätt oljan. Smula i fetaosten och tillsätt dill och kryddor. Lägg i kylskåp så länge.
Träd upp kalkon, ananas och paprika turvis på grillspetten. Pensla dem med olja.
Grilla spetten i ca 10 minuter, vänd dem emellanåt, tills kalkonen är genomstekt. Servera spetten med dill-fetasåsen.