Lätt kalkon-grönsakslasagne

Ingredienser

6-7 portioner

400 g malet kött av kalkon

1 lök

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

500 g passerade tomater

1 dl vatten

200 g broccoli i knopp

1 tärning hönsfond

1 tsk muscovadosirap eller honung

1 tsk basilika

1 tsk oregano

½ tsk rosmarin

½ tsk svartpeppar

(salt)

 

SÅS

500 g grekisk yoghurt (fett 10 %)

120 g mozzarella, riven

½ citron, saften och det rivna skalet

½ tsk salt

¼ tsk vitpeppar

 

DESSUTOM

150 g lasagneplattor

ca 100 g riven mozzarella

Tillredning

Fräs den finhackade löken i olja i stekpanna utan att den tar färg. Tillsätt kalkonfärsen och bryn den lätt.

Tillsätt den passerade tomaten, sköljvattnet från burken, broccolin som du delat i buketter, hönsbuljongtärningen, sirapen och kryddorna. Låt badda i ca 15 minuter. Avsmaka.

Smaksätt yoghurten med riven ost, rivet citronskal och -saft. Salta och peppra. Avsmaka.

Bred ut ett tunt lager sås på ugnsformens botten, rada på ett lager lasagneplattor och fördela kalkonblandningen på det. Fortsätt på detta sätt, så att det översta lagret består av ostsås.

Strö riven mozzarella ovanpå.

Grädda i 180 grader i ca 45 minuter. Täck formen med folie och låt stå i ca 10 minuter före serveringen.

Servera med en fräsch sallad.